bws34, Kolego najbliższy spot to 02.09 godz 19.00 Kobiór http://www.restauracja-tatrzanska.com/ zjazd na stacji BP Ostatnio przyjęliśmy że wlepa po minimum 3 wizytach na spocie. Chodzi o to aby wyeliminować tych co biorą w lepy i tyle ich widziano :evil: A jak zjawi sie kilka razy i pozna ludzi to jest szansa że mu sie spodoba i wtedy ta wlepa bedzie wyrazem identyfikacji sie z nami (ludźmi) a nie tylko... Tu na forum jest masę takich co "zapisują" się do klubu i pierwszy post ich to jak zdobyć wlepe więc nie dziw się na takie czy inne reakcje :!:
tylna tarcza hamulcowa przegrzewa się
Zwiń
X
-
tylna tarcza hamulcowa przegrzewa się
Witam,
Od pewnego czasu zauważyłem, że prawa tylna tarcza hamulcowa przegrzewa się. Czasami słychać metaliczny odgłos przy tylnym prawym kole, który po naciśnięciu hamulca znika. Inne tarcze grzeją się równomiernie a tylna prawa po zatrzymaniu auta i sprawdzeniu znacznie bardziej - mam wrażenie, że nawet czuć stamtąd spaleniznę. Auto eksploatowane normalnie bez przeciążeń. Miasto/ trasa 50/50. Co może być przyczyną i jak temu zaradzić? O2 przed liftem.Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
-
-
Zamieszczone przez tom2212jeśli sam robisz to koszty teoretycznie niezbyt wysokie ale jak oddasz to już może być sporoaha przyczyną takiego zachowania może być także hamulec awaryjny
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
Komentarz
-
-
borynajosef, Wjedź na kanał,lub podnośnik i sprawdź,czy dźwignia h-ca ręcznego wraca do pozycji spoczynkowej.Bywa czasami,że linka zaciera się w pancerzu i pomimo spuszczenia dźwigni ręczny jest częściowo zaciągnięty.Dźwignia,do której dochodzi linka h-ca ręcznego powinna opierać się o blokadę(kawałek blaszki).Jeśli tak nie jest znaczy to,że ręczny trzyma.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Ja mam właśnie ten sam problem - dzień po przeglądzie z wymianą wszystkich klocków zaczerwieniłem i zadymiłem tylną lewą tarczę.
W ramach reklamacji poluzowali ręczny, wymienili klocki na nowe, przeczyścili tłoczki, zbili trochę rantów (nie były i tak za wysokie), ale dalej jedno koło jest wyraźnie cieplejsze (gorące) po dłuższej jeździe.
Co to może być? I czy ta przypalona tarcza już jest do wyrzucenia (może wystarczy przetoczyć?), czy mogę na niej jeszcze bezpiecznie hamować?---
Pozdrawiam,
GacWac
Komentarz
-
Komentarz